ANBI

Stichting TheaterKerk Bemmel (TheaterKerk) heeft de ANBI-status (algemeen nut beogende instelling). De ANBI-erkenning betekent dat we voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied.

TheaterKerk is ingeschreven in het handelsregister (KVK) onder nummer 59343923 bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland te Arnhem. Het RSIN of fiscaalnummer is: 85.34.32.120.

U hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over een schenking of nalatenschap aan onze stichting. De Belastingdienst stimuleert instellingen als de onze te begunstigen met een schenking, uw schenking is fiscaal aftrekbaar.

Als donateur heeft u recht op giftenaftrek.

Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de eenmalige of periodieke gift aftrekken (1,25-regeling in de Geefwet). Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1.250. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Voor zowel een eenmalige gift als een periodieke gift geldt de verhoging van 25% over een maximale gift van € 5.000. Het verschil tussen een eenmalige en een periodieke gift is gelegen in de giftenaftrek. Bij een eenmalige gift gelden een aftrekdrempel (1% verzamelinkomen box I, II, III) en een aftrekplafond (10% verzamelinkomen). Deze gelden niet bij een periodieke gift; een periodieke gift is altijd volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie: klik hier

Financiele verantwoording

Verantwoording november 2013 tot en met juni 2016 > klik hier

Jaarverslag 21-22 > klik hier

Beleidsplan 20 - 22 > klik hier