do 15 dec

Operation Mincemeat

Georganiseerd door Top Bemmel
Waargebeurd, thriller 2e wereldoorlog
De oorlog is in volle gang en de geallieerden zijn vastbesloten om het bezette Europa van de wurggreep van Hitler te bevrijden. In 1943 had iemand bedacht om, weggestopt in een brief in de aktetas van een verdronken Britse parachutist, te melden dat de geallieerden de invasie van Europa in Griekenland zouden beginnen. Het doel was om de Duitse troepen weg te krijgen uit Sicilië, de echte landingsplaats. Die informatie moest dus uiteindelijk Berlijn bereiken. Niet meer dan één zinnetje in een brief, die ergens in Spanje gevonden werd, moest de toekomst van de oorlog bepalen. Kortom: waanzin.
Operation Mincemeat hangt van onwaarschijnlijkheden aan elkaar. Maar zoals de Britse premier Winston Churchill in de film zegt: dat is precies waarom de nazi’s het zullen slikken.
Acteurs Colin Firth en Matthew MacFadyen zijn de mannen die het allemaal bedenken en uitvoeren, en die daarmee aan een minder opvallend maar cruciaal front vechten. Hun spionage-achtige strijd wordt gevoerd in Londense kantoren, laboratoria en achterkamertjes. 
 

Koop Tickets

do 15 dec

Prijs
€ 7,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant