do 10 nov

Licorice Pizza

Georganiseerd door Top Bemmel
Meesterlijke nostalgische romkom voor iedereen die ooit verliefd is geweest!

Licorice Pizza speelt zich af in het Los Angeles van 1973 en draait om de ontluikende vriendschap tussen Gary (15) en Alana (25). 
Een lieve, bitterzoete, grappige en af en toe absurde dramafilm over Gary en Alana en alle figuren om hen heen. Ze zijn jong, denken na over hun status en hun carrière, maar denken eigenlijk vooral aan elkaar. Het blijft niet bij denken: de wilde plannen waar Gary mee op de proppen komt, worden ook uitgevoerd. Alana is van de partij en rijdt de jongens met hun waterbedden rond in een vrachtwagen die ze charmant en vakkundig bestuurt, en later helpt Gary haar met de campagnevideo's voor een lokale politicus. Ze zijn altijd samen, maar nooit echt een stel. Of wel…?
De hoofdrollen worden gespeeld door Cooper Hoffman en Alana Haim, die dat op innemende en overtuigende wijze doen. De chemie tussen de twee spat van het doek af. Daarnaast spelen ook Tom Waits, Sean Penn, Bradley Cooper en Benny Safdie mee in de film. Het levert een coming-of-age film op die alle kanten opgaat: je weet nooit wat voor scène volgt. Optredens van Bradley Cooper (die een doodenge doch hilarische seksgod vertolkt) maken tevens dat er genoeg te lachen valt. Licorice Pizza is met vlagen aandoenlijk, dan weer absurdistisch, dan weer heerlijk herkenbaar.
 

Koop Tickets

do 10 nov

Prijs
€ 7,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant