za 14 mei

Etta James Experience

Georganiseerd door Top Bemmel

Deze elfkoppige band zorgde 5 jaar geleden ook al voor een spetterende opening van ons theaterseizoen. Ze brengen wederom een ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse 'grand lady of soul' Etta James. Dat betekent een swingende show met soul, blues, funk, rock'n roll en jazz.

Elf ervaren muzikanten hebben in deze band hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands' eigen 'grand lady of soul, rock and rhythm & blues'. 
Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om Etta's indrukwekkende stem maar vooral ook om haar vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. Floor weet dat zelf ook een krachtige manier over te brengen.

De band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat er een gedreven en super gemotiveerde band. Met twee backingzangeressen én een maar liefst vier man sterke blazerssectie, voor de spetterende kers op de taart.

Het swingt als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something Gotta Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover.  En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James standards als At Last, Sugar On The Floor en I'd Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

* The Etta James Experience speelt op festival over de hele wereld waaronder Blues in Hell (Noorwegen), Hondarribia Blues (Spanje) en het Bevrijdingsfestival (Wageningen)

Koop Tickets

za 14 mei

Prijs
€ 17,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant