za 02 apr

Bai Kamara jr. Trio

Georganiseerd door Top Bemmel
Bai bracht zijn jeugd door in Sierra Leone waar hij werd geconfronteerd met de realiteit van de complexe Afrikaanse politiek.  Op 15-jarige leeftijd verhuist Bai naar Engeland, maar zijn muzikale carrière start hij in Brussel.

Zowel bij solo-optredens als bij optredens met zijn grotere formatie The Voodoo Sniffers ervaar je Bai’s afkomst uit Afrika en zijn betrokkenheid op dit werelddeel. Thema's als sociale ongelijkheid, politieke en economische vluchtelingen, het milieu en persoonlijke relaties zijn prominent aanwezig in zijn muziek.

Bai heeft gewerkt met Youssou N'Dour en The Refugee Voices voor een project van UNHCR. Als ambassadeur voor Amnesty International heeft hij meerdere benefietconcerten voor hen georganiseerd en speelde daar ook zelf.

De 25 jarige carrière van Bai omvat vele albums. Op zijn nieuwe album ‘Salone’ (oftewel Sierra Leone) bespeelt hij alle instrumenten.

Kortom: de hoogste tijd om in de TheaterKerk kennis te maken met het Bai Kamara Jr.Trio, met hun bluesy en funky muziek en de warme soul-stem van deze bijzondere artiest!  
Zorg dat je er bij bent!! 


* 2007 op tournee met Vaya Con Dios
* Openingsact bij Habib Koité, Cassandra Wilson, Rokia Traoré 
* 2014 op tournee met Vanessa Paradis
 

Koop Tickets

za 02 apr

Prijs Incl. consumptie
€ 22,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant