zo 12 nov

Koffieconcert Klassiek: Mythisch met Muziek

Concert in een verhaal, verhaal in een concert

Georganiseerd door Top Bemmel

Concert in een verhaal, verhaal in een concert

Muziek en verhalen. Een gouden combinatie.
Eeuwenlang hebben componisten zich laten inspireren door oude verhalen. Mythisch met Muziek brengt muziek en verhalen opnieuw samen in concertvertellingen. Bekende muziek wordt in een nieuw daglicht geplaatst en minder bekende muziek krijgt een heel nieuwe context. Zo wordt een concertvertelling een harmonieus geheel, waarbij het soms niet duidelijk is of het verhaal nu door de verteller of door de musici wordt verteld.
Hoort u het verhaal in de muziek?

Heleen de Witte, fluitiste, en Rob van Heck, pianist, kennen elkaar al vanaf het conservatorium en met verhalenverteller en classicus Paul Groos vormen zij het ensemble Mythisch met Muziek. Samen leiden zij het publiek rond tijdens hun voorstellingen door de mythologie, legenden en verhalen die door de muziek een heel andere dimensie krijgen.
De muziek versterkt het verhaal en het verhaal versterkt de muziek. Dit gebeurt zonder afbreuk te doen aan de sfeer van een concert en de kracht van een vertelling.

Op zondag 12 november tijdens het Zondagochtend Koffieconcert brengt het ensemble Mythisch met Muziek ‘Amor in Mineur’. Tijdens dit concert staat het ongelukkige liefdesverhaal van Orpheus uit de Griekse mythologie centraal, de eerste mythische muzikant. We horen over Pan en zijn fluit, de nimf Syrinx, de prins Pygmalion. Muziek uit de Orfeo en Eurydice van Gluck, Offenbach, Mouquet en nog veel meer brengen de verhalen tot leven.

Voorafgaande aan het concert bent u welkom voor koffie en iets lekkers. De entreeprijs is inclusief deze consumptie.
De zaal is open vanaf 10.15 uur; het concert is van 11.00 uur tot 12.00 uur in de foyer.

Koop Tickets

zo 12 nov

Prijs
€ 15,00
Locatie
Foyer

Ook interessant