do 08 dec

A Hero

Georganiseerd door Top Bemmel
Een razend knap psychologisch drama. Bekroond met Grand Prix Cannes.
Rahim, een gescheiden reclameschilder zit in de oude Iraanse stad Shiraz een gevangenisstraf uit omdat hij een schuld niet kan terugbetalen. Tijdens een kort verlof treft hij zijn vriendin Farkhondeh, die een handtas heeft gevonden met zeventien gouden munten. Als ze die inwisselen zullen Rahims problemen grotendeels verdwijnen. 
Als eerste gaat hij naar zijn zwager, die meewerkt aan de restauratie van de koningsgraven bij Naqsh-e Rustam, uitgehouwen in zestig meter hoge rotswanden. De gouden munten brengen echter niet genoeg op om zijn schuldeiser tevreden te stellen. Rahim besluit dan maar de rechtmatige eigenaar terug te vinden. Een nobele daad, vindt de gevangenisdirectie, die er lucht van krijgt. Het verhaal krijgt een uitgebreid vervolg op sociale media en de lokale televisie en Rahims toekomst ziet er plotseling rooskleurig uit.
 Maar de glorie gaat even snel als hij gekomen is. Er zijn geruchten en misverstanden, waarbij sociale media een rol spelen. De onverzoenlijke schuldeiser meldt zich. Ondertussen krijg je een inkijkje in een Iraanse gevangenis, en een liefdadigheidsorganisatie die goede sier maken met Rahim. 
 

Koop Tickets

do 08 dec

Prijs
€ 7,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant