Rosa da Silva

za 12 dec

Georganiseerd door Top Bemmel
In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug: vanwege het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen, zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.
 
Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen Portugees temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.
 
Da Silva stapt nu op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.

Facts


Theatervoorstelling van De Tweeling als Lotte.
Toneelvoorstelling over Anne Frank als Anne.
Speelde in het Pauperparadijs.

Recensie

“De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium" – Theaterkrant.

Koop Tickets

za 12 dec

Prijs
€ 17,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant