do 24 nov

Westside story

Georganiseerd door Top Bemmel
Wie kent de West Side Story niet? Spielbergs versie van 2021 is geen remake van de oorspronkelijke film. Zijn beelden, in combinatie met de weergaloze muziek van Bernstein maken deze film tot iets heel bijzonders. 

West Side Story speelt zich af in het New York van de late jaren vijftig. De buurt is het slachtoffer van de vernieuwing of wat we nu als gentrificatie zouden kwalificeren. De wijk gaat gebukt onder de strijd tussen twee jeugdbendes. De Puerto Ricaanse Sharks vechten voor een plek in de maatschappij en staan lijnrecht tegenover de met leren jasjes getooide Jets. Oud-Jetslid Tony is net vrijgelaten uit de bak en wil een rustige nieuwe start maken. Dan gebeurt het onvermijdelijke: tijdens een schoolfeest wordt hij stapelverliefd op de Puerto Ricaanse Maria.

De romance die tussen Maria en Tony ontstaat is er een van aantrekken en weinig afstoten, maar het zijn de rivaliserende omstandigheden die voor moeilijkheden zorgen. Niet voor niets is West Side Story een moderne bewerking van Shakespeares Romeo en Julia. Maar de romantiek is hier zelden wrang, maar vooral zoet en mooi zonder ooit overdreven sentimenteel of zoetsappig te worden. Zo hoort liefde immers ook te zijn, vooral in het begin.
West Side Story werd genomineerd voor 7 Oscars, waaronder voor Beste Film en Beste Regisseur.
 

Koop Tickets

do 24 nov

Prijs
€ 7,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant