do 17 nov

De beste vriendin van Anne Frank

Georganiseerd door Top Bemmel
De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en verliezen elkaar uit het oog. Drie jaar later, zien zij elkaar terug in het concentratiekamp Bergen-Belsen, waarbij de moedige Hannah haar leven op het spel zet om haar vriendin te helpen. 

Anne Frank was toch vooral een doorsnee Amsterdams tienermeisje. Het is makkelijk dit te vergeten door de wereldwijde bekendheid van haar dagboek. Om dit te illustreren wordt het verhaal nu eens niet verteld vanuit Anne zelf, maar vanuit Hannah, wier leven vrijwel gelijk was aan dat van Anne. De twee levens van Hannah en Anne, voor en na haar deportatie, worden vanaf het begin van de film door elkaar gesneden.  

Het verhaal van de één, van de ongelukkige, bleek voor de eeuwigheid. Het verhaal van de meer gelukkige werd voor altijd verbonden aan het verhaal van haar in de oorlog achtergebleven vriendin. 
 

Koop Tickets

do 17 nov

Prijs
€ 7,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant