do 13 jan

Fahim

Georganiseerd door Top Bemmel
Fahim vertelt een verhaal over wanhoop, familie en doorzettingsvermogen. De jonge Fahim moest samen met zijn vader zijn geboorteland Bangladesh ontvluchten. Na een lange reis arriveren de twee in de Franse hoofdstad Parijs.Hier begint een nieuwe, onbekende strijd, de strijd tegen het politieke systeem. Overal waar ze komen voelen ze de dreiging van uitzetting. 
Ze leven onder de radar, totdat Fahim de Fransman Sylvain (Gérard Depardieu) ontmoet. Sylvain is een schaakmeester en herkent in Fahim een natuurtalent. De Fransman neemt de jongen onder zijn hoede en leert hem alles wat hij weet over het schaakspel. Fahim heeft potentie om naar het nationale kampioenschap te gaan, maar dreigt uitgezet te worden. Fahim en Sylvain zien maar één uitweg: het kampioenschap winnen.
Franse acteur, scenarioschrijver en regisseur Pierre-François Martin-Laval haalt voor zijn nieuwe film inspiratie uit een waargebeurd verhaal van een jong schaaktalent in Frankrijk. Fahim wordt tot leven gebracht door het acteertalent Assad Ahmed. Zijn chemie met Gérard Depardieu in de rol van Sylvain zorgt voor een hartverwarmende film om naar te kijken.

 

Koop Tickets

do 13 jan

Prijs
€ 7,50
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant