zo 10 jul

Masterclass Quatro Ventos met ‘A Vida Do Fado’

Georganiseerd door Rotary Lingewaard
De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is al meer dan twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. De fado bestaat al 150 jaar en werd als levenslied gezongen in de arme kroegen van Portugal. Fado is de stem van de weemoed maar ook van blijheid en feest. Maar de fado is meer dan alleen een Portugees muziekgenre. 

Voor de pauze neemt Emanuel ons mee naar de oorsprong van de fado en de ontwikkelingen die deze sindsdien heeft doorgemaakt. Aan de hand van geluidsfragmenten en met behulp van zijn eigen kwartet laat hij je kennismaken met de zangstijl en instrumenten van de fadomuziek. Ook vertelt hij over de verschillende liedvormen van de fado. 

Na de pauze geeft Quatro Ventos een voorproefje van zijn nieuwste programma, ‘Fado Mundo’, waarbij elementen van swing en tango, de melancholie van het Franse chanson en de passie van de ‘canzone italian’ een fusie aangaan met de Portugese blues: de fado.

De Volkskrant over Quatro Ventos:
“Meeslepende muziek met warmte gespeeld. (…) Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. 

De opbrengst van de ticketverkoop is voor een solar installatie op het dak van het opleidingsinstituut van Young Africa in Zambia. Deze wordt gebruikt bij de opleiding tot solar installateur en vermindert tevens de exploitatiekosten en maakt de school minder gevoelig voor stroomuitval. Young Africa biedt kansarme jongeren de mogelijkheid om een vak te leren.

www.quatroventosmusic.com
 
Foto: Frank Moll

Koop Tickets

zo 10 jul

Prijs
€ 25,00
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant