zo 10 jul

Masterclass Quatro Ventos met ‘A Vida Do Fado’

Georganiseerd door Rotary Lingewaard

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is al meer dan twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. De fado bestaat al 150 jaar en werd als levenslied gezongen in de arme kroegen van Portugal. Fado is de stem van de weemoed maar ook van blijheid en feest. Maar de fado is meer dan alleen een Portugees muziekgenre.

Emanuel vertelt over de oorsprong van de Fado, over de zo kenmerkende zangstijl en instrumenten. Quatro Ventos wisselt de informatie af met songs uit hun programma Fado Mundo, een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, oftewel alle ‘quatro ventos’. Denk aan nummers van: Ramses Shaffy, Charles Aznavour, Sting en Jacques Brel in een nieuw fado-jasje.

De Volkskrant over Quatro Ventos:
“Meeslepende muziek met warmte gespeeld. (…) Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie.


De gehele opbrengst van de ticketverkoop is voor een solar installatie op het dak van het opleidingsinstituut van Young Africa in Zambia. Deze wordt gebruikt bij de opleiding tot solar installateur en vermindert tevens de exploitatiekosten en maakt de school minder gevoelig voor stroomuitval. Young Africa biedt kansarme jongeren de mogelijkheid om een vak te leren.

www.quatroventos.org
 

Foto: Frank Moll

 

 

Koop Tickets

zo 10 jul

Prijs
€ 25,00
Locatie
Theaterzaal

Ook interessant