ANBI

Stichting TOP Bemmel heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). De ANBI-erkenning betekent dat we voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied.

TOP Bemmel is ingeschreven in het handelsregister (KvK) onder nummer 41055107 bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland te Arnhem. Het RSIN of fiscaalnummer is: 8074.38.625.

U hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over een schenking of nalatenschap aan onze stichting. De Belastingdienst stimuleert instellingen als de onze te begunstigen met een schenking, uw schenking is fiscaal aftrekbaar.

Als donateur heeft u recht op giftenaftrek.

Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de eenmalige of periodieke gift aftrekken (1,25-regeling in de Geef wet). Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1.250. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Voor zowel een eenmalige gift als een periodieke gift geldt de verhoging van 25% over een maximale gift van € 5.000. Het verschil tussen een eenmalige en een periodieke gift is gelegen in de giftenaftrek. Bij een eenmalige gift gelden een aftrekdrempel (1% verzamelinkomen box I, II, III) en een aftrekplafond (10% verzamelinkomen). Deze gelden niet bij een periodieke gift; een periodieke gift is altijd volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over ANBI. Voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie klik hier: Extra ANBI-informatie